• English
  • Hungarian
  • Hungarian
  • Hungarian

„Shaping environmental attitude in V4 countries” címmel valósítja meg környezetvédelmi szemléletformálásra irányuló projektjét az Eurohungaricum Alapítvány, cseh, lengyel és szlovák partnereivel. A projekt hosszú távú célja a négy országban élő általános iskolások környezeti tudatosságának fejlesztése.

A partnerség a Visegrádi Alap támogatásával a négy ország alapfokú oktatási intézményeinek iskolai, erdei iskolai és iskolán kívüli környezetvédelmi oktatását kutatja. A felmérés kérdőíves formában történik, amelynek eredményeiről a partnerek egy tanulmányt készítenek.

A projekt fontos eleme a környezeti nevelésre irányuló rajzpályázat. Szeretnénk, hogy a gyerekekben megfogalmazódjon, mit tesznek most a környezetükért és, mit tehetnének érte a jövőben. Célunk, hogy foglalkozzanak a környezetvédelem témájával, saját felelősségükkel és szerepükkel. A gondolatébresztést gyakorlati tanácsokat tartalmazó oktató anyagaink segítik, melyeket postán juttatunk el az érdeklődő iskoláknak. A gyerekek szülők, tanárok segítségével átbeszélhetik az őket érintő, őket érdeklő témákat és ezt követően készülhetnek el a rajzok. A rajzpályázat során 2 rajzzal pályázhat 1 pályázó. Az egyik rajz arról szól, mit tesznek most a környezetükért, a második, hogy átgondolva a gyakorlati tanácsokat, mit fognak tenni a jövőben.

A kiemelkedő rajzok beküldőit környezetvédelmi ajándékcsomaggal jutalmazzuk, illetve minden országban kiválasztásra kerül a 7 legjobb pályamű, melyek elkészítői egy ingyenes 5 napos nyári táborozáson vehetnek részt Hatvanban, Magyarországon. A táborban a gyerekek szakképzett pedagógusokkal környezetvédelmi foglalkozásokon vesznek részt.

Partnereink:

Waldorfská základní škola a mateřská škola Brno, Plovdivská 8, p.o - Csehország
Základná skola Mátyása Korvína s vyucovacím jazykom madarskym - Szlovákia
Szkola Podstawowa nr 23 im. Gen. Józefa Beme w Poznaniu - Lengyelország

visegrad_fund_logo_black_800.jpg