ÖKO KONYHA - Zöld Forrás 2014

Projekt kezdete: 2014. július 1.

Projekt zárása: 2014. december 31.

Projekt során érintett problémakörök a terveknek megfeleően

Hulladékgazdálkodás:

Háztartási hulladékkezelés, szelektív gyűjtés

•Szemét és hulladék közötti különbség

•Magas háztartási hulladékmennyiség –  csomagolási és élelmiszerhulladékok

•Újrahasználat

Energiagazdálkodás:

•Energia-, víz-, anyagtakarékosság

•Zöld/környezetbarát  termékek

•Energiatudatos fogyasztási szokások

Környezettudatosság:

•Természetes értékek környezetünkben, felhasználási területek

•Fenntarthatóság

•Vegyszerek, tartósítószerek

Oktatás/képzés tematikája: A foglalkozások tematikája mindhárom csoport számára azonos sarokpontokra épült:

Vadon terem – ehető, iható; Vadon terem – gyógynövény – mit-mire; Természetes tartósítás; Vegyszermentes takarítás; Energiatakarékossági megoldások a konyhában; Hulladékkezelés a konyhában

A foglalkozások során viszont a hangsúly mindhárom csoport esetében más és más volt a tervekhez híven. A gyerekeknél játékosan, interaktív módon gyakorlati foglalkozások formájában valósult  meg az ismeretátadás. A felnőtt csoportoknál a szükséges elméleti ismeretek mellet, a jó példák és gyakorlatok, egyszerű otthoni felhasználási ötletekre helyeztük a hangsúlyt.

A képzőknél, akik későbbi célja az otthoni felhasználás mellett az ismeretek továbbadása, a programot oktatási tanácsok és oktatási anyagok egészítették ki.

foldmuvelesugyi_logo.jpg